Fórum infó:
- Ma senkinek sincs születésnapja.
- Jelenleg 1 felhasználó van jelen: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég.
- Pontos idő: 2013.05.21. 14:56
Motorola Defy+ Android 2.3.6 (DFP-231) Magyarítása
Motorola Defy+ Android 2.3.6 (DFP-231) Magyarítása
Szerző: joe30 » 2012.04.14. 09:22
Sziasztok!
Elkészült az alábbi Rom-ra a magyarítás!
A magyarítás csak és kizárólag a következő ROM-on működik! (ezt a settings/about phone-ban tekinthetjük meg)
System version: 45.0.2310.MB526.NonEFIGSRetail.en.EU
Build number: 4.5.1-134_DFP-231
Csak az MSU-val frissített ROM-on garantált a működése! (OTA frissítésnél nem 100%)
Eredeti; 45.0.2310.MB526.NonEFIGSRetail.en.EU Rom az alábbi linkről tölthető le:
Link
Magyarítás letölthető:
Link vagy Link
Akkor lássuk szép sorba.
A magyarítás menetét 3 fő pontra osztanám szét!
1. Rootolt Rom telepítése
2. Custom recovery telepítése
3. Magyarítás telepítése
.sbf telepítése!
Töltsük le a Rootolt ROM-ot Link
Csomagoljuk ki tetszőleges helyre a sz.gépen!!!!
Töltsük le az RSD lite programot, telepítsük fel a sz.gépünkre. Link vagy Link
Ezután telepítsük a drivereket, 32 bites: LINK vagy 64 bites: LINK indítsuk újra a sz.gépet.
A telefonunk teljesen fel legyen töltve!!!
Kapcsoljuk ki a telefont, majd bekapcs. gomb és hangerő csökkentő gomb megnyomásával kapcsoljuk be a telefont. Ekkor megjelenik egy felkiáltójel és az android jel, ekkor nyomjuk meg együttesen a hangerő csökkentő és növelő gombokat, ezután bent vagyunk a recovery-ben.
A recovery-ben való navigálás a hangerő gombokkal, kiválasztás a bekapcsoló gombbal!!!
Itt válasszuk a -wipe data/factory reset-et (ezzel törlődik minden felhasználói adat a készülékről
Ha ez megvan, válasszuk -reboot system now opciót, a készülék újraindul. Állítsuk be kezdő beállításokat...
Kapcsoljuk ki ismét a telefonunkat, majd bekapcs. gomb és hangerő növelő gomb együttes nyomásával kapcsoljuk a készülékünket boot módba.
Kössük össze a sz.géppel a telefont, várjuk meg míg felismeri a telefont.
Nyissuk meg az RSD Lite-ot a sz.gépen (ekkor a programon belül látszani kell hogy csatlakoztatva van a telefon), majd tallózzuk be a letöltött .sbf filet, ezután klikk a start-ra.
Ne szakítsuk meg a kapcsolatot, amíg nem fejezi be telepítést!
A készülék elvileg újraindul és a "PASS" felírat fog megjelenni!!!
A m.kártya gyökerébe másoljuk fel a magyarítást a .zip filet! (kicsomagolás nélkül)
2. Custom Recovery telepítése!
Töltsük le az alábbi linkről és telepítsük a SndInitDefy_2.0.apk filet! Telepítés, másoljuk fel a m.kártyára SndInitDefy_2.0.apk filet, majd fájlkezelő (Files) segítségévle keressük meg és telepítsük!
http://data.hu/get/4621514/SndInitDefy_2.0.apk
Telepítés befejeztével nyissuk meg!
A telefonnak élő internet kapcsolat kell!
-Válasszuk a programban az "Install 2ndInit Recovery"-t
-Válasszuk az "1.0.7 (Latest version)
Elindul letöltés és telepítés, telepítés közben a superuser program többször engedélyt kér, ezt természetesen engedélyezzük! (az USB debugging-nak be kell hogy kapcsolva legyen)
Telepítés befejeztével success felirat megjelenik, ill a telefon led zölden világít! Folyt. 3. lépésben!!
Íme egy videó a recovery telepítésének menetéről:
3. Magyarítás telepítése és biztonsági mentés készítése!
Indítsuk újra telefont, újrainduláskor motorola logo megjelenése közben rövid ideig kéken világít a led, ekkor nyomjuk meg a hangerő le gombot, így elvileg a BootMenu-be jutunk! Navigálás: hangerő le és hangerő fel gombbal, kiválasztás a bekapcs.gombbal!
-Most válasszuk a "+Recovery-->"
-Válasszuk a "[custom Recoveryt]"
Most bent vagyunk a ClockworkMod Recovery-ben!
-Válasszuk a "-backup and restore" ezen belül "-Backup (All)"-t Ezt a lépés kihagyható, mivel van eredeti .sbf file a ROM-ról, amivel visszaállítható a gyári állapot!!!
-Most válasszuk az"-install zip from sdcard"
-Válasszuk a "-chosse zip from sdcard-ot"
-Válasszuk ki a listából az "update.zip" filet (jelen esetben az Update_CEE_2.3.6_BL7.zip-et)
-Erősítsük meg a telepítést "-Yes - Install update.zip"
Ha befejezte megjelenik az "Install from sdcard complete."
-Válasszuk a "- reboot system now-ot"
Ezzel újraindul a telefon és elvileg a magyar nyelvet már kiválaszthatjuk a settings-en belül!
Egy alternatív megoldás a magyarításhoz! (egyszerübb mint a fenti folyamat)
Töltsük le az eredeti 2.3.6 EU-s ROM-ot: Link
Töltsük le Rootolt magyarított ROM-ot: Link
Ezt is csomagoljuk ki tetszőleges helyre a sz.gépre!
Ezután telepítsük a drivereket, 32 bites: LINK vagy 64 bites: LINK indítsuk újra a sz.gépet.
Kapcsoljuk ki a telefonunkat, majd bekapcs. gomb és hangerő növelő gomb együttes nyomásával kapcsoljuk a készülékünket boot módba.
Nyissuk meg az RSD Lite-ot a sz.gépen (ekkor a programon belül látszani kell hogy csatlakoztatva van a telefon), majd tallózzuk be az eredeti 2.3.6 EU-s ROM-ot , ezután klikk a start-ra.
A készülék elvileg újraindul és a "PASS" felírat fog megjelenni az RSD Lite programon belül!!!!
Wipeoljuk a telefont!
Kapcsoljuk ki a telefont, majd bekapcs. gomb és hangerő csökkentő gomb megnyomásával kapcsoljuk be a telefont. Ekkor megjelenik egy felkiáltójel és az android ikon, ekkor nyomjuk meg együttesen a hangerő csökkentő és növelő gombokat, ezután bent vagyunk a recovery-ben.
A recovery-ben való navigálás a hangerő gombokkal, kiválasztás a bekapcsoló gombbal!!!
Itt válasszuk a -wipe data/factory reset-et (ezzel törlődik minden felhasználói adat a készülékről
Ha ez megvan, válasszuk -reboot system now opciót, a készülék újraindul. Állítsuk be kezdő beállításokat...
Kapcsoljuk ki a telefonunkat ismét, majd bekapcs. gomb és hangerő növelő gomb együttes nyomásával kapcsoljuk a készülékünket boot módba.
Nyissuk meg az RSD Lite-ot a sz.gépen (ekkor a programon belül látszani kell hogy csatlakoztatva van a telefon), majd tallózzuk be a Rootolt magyarított ROM-ot , ezután klikk a start-ra.
A készülék elvileg újraindul és a "PASS" felírat fog megjelenni az RSD Lite programon belül!!!
Így elvileg lesz egy magyarított Rootolt készülékünk!
Sok sikert mindenkinek!
Elkészült az alábbi Rom-ra a magyarítás!
A magyarítás csak és kizárólag a következő ROM-on működik! (ezt a settings/about phone-ban tekinthetjük meg)
System version: 45.0.2310.MB526.NonEFIGSRetail.en.EU
Build number: 4.5.1-134_DFP-231
Csak az MSU-val frissített ROM-on garantált a működése! (OTA frissítésnél nem 100%)
Eredeti; 45.0.2310.MB526.NonEFIGSRetail.en.EU Rom az alábbi linkről tölthető le:
Link
Magyarítás letölthető:
Link vagy Link
Akkor lássuk szép sorba.
A magyarítás menetét 3 fő pontra osztanám szét!
2. Custom recovery telepítése
3. Magyarítás telepítése
.sbf telepítése!
Töltsük le a Rootolt ROM-ot Link
Kapcsoljuk ki a telefont, majd bekapcs. gomb és hangerő csökkentő gomb megnyomásával kapcsoljuk be a telefont. Ekkor megjelenik egy felkiáltójel és az android jel, ekkor nyomjuk meg együttesen a hangerő csökkentő és növelő gombokat, ezután bent vagyunk a recovery-ben.
Kapcsoljuk ki ismét a telefonunkat, majd bekapcs. gomb és hangerő növelő gomb együttes nyomásával kapcsoljuk a készülékünket boot módba.
Nyissuk meg az RSD Lite-ot a sz.gépen (ekkor a programon belül látszani kell hogy csatlakoztatva van a telefon), majd tallózzuk be a letöltött .sbf filet, ezután klikk a start-ra.
A készülék elvileg újraindul és a "PASS" felírat fog megjelenni!!!
A m.kártya gyökerébe másoljuk fel a magyarítást a .zip filet! (kicsomagolás nélkül)
2. Custom Recovery telepítése!
Töltsük le az alábbi linkről és telepítsük a SndInitDefy_2.0.apk filet! Telepítés, másoljuk fel a m.kártyára SndInitDefy_2.0.apk filet, majd fájlkezelő (Files) segítségévle keressük meg és telepítsük!
http://data.hu/get/4621514/SndInitDefy_2.0.apk
Telepítés befejeztével nyissuk meg!
A telefonnak élő internet kapcsolat kell!
-Válasszuk a programban az "Install 2ndInit Recovery"-t
-Válasszuk az "1.0.7 (Latest version)
Elindul letöltés és telepítés, telepítés közben a superuser program többször engedélyt kér, ezt természetesen engedélyezzük! (az USB debugging-nak be kell hogy kapcsolva legyen)
Telepítés befejeztével success felirat megjelenik, ill a telefon led zölden világít! Folyt. 3. lépésben!!
Íme egy videó a recovery telepítésének menetéről:
3. Magyarítás telepítése és biztonsági mentés készítése!
Indítsuk újra telefont, újrainduláskor motorola logo megjelenése közben rövid ideig kéken világít a led, ekkor nyomjuk meg a hangerő le gombot, így elvileg a BootMenu-be jutunk! Navigálás: hangerő le és hangerő fel gombbal, kiválasztás a bekapcs.gombbal!
-Most válasszuk a "+Recovery-->"
-Válasszuk a "[custom Recoveryt]"
Most bent vagyunk a ClockworkMod Recovery-ben!
-Válasszuk a "-backup and restore" ezen belül "-Backup (All)"-t Ezt a lépés kihagyható, mivel van eredeti .sbf file a ROM-ról, amivel visszaállítható a gyári állapot!!!
-Most válasszuk az"-install zip from sdcard"
-Válasszuk a "-chosse zip from sdcard-ot"
-Válasszuk ki a listából az "update.zip" filet (jelen esetben az Update_CEE_2.3.6_BL7.zip-et)
-Erősítsük meg a telepítést "-Yes - Install update.zip"
Ha befejezte megjelenik az "Install from sdcard complete."
-Válasszuk a "- reboot system now-ot"
Ezzel újraindul a telefon és elvileg a magyar nyelvet már kiválaszthatjuk a settings-en belül!
Egy alternatív megoldás a magyarításhoz! (egyszerübb mint a fenti folyamat)
Töltsük le az eredeti 2.3.6 EU-s ROM-ot: Link
Töltsük le Rootolt magyarított ROM-ot: Link
Ezt is csomagoljuk ki tetszőleges helyre a sz.gépre!
Kapcsoljuk ki a telefonunkat, majd bekapcs. gomb és hangerő növelő gomb együttes nyomásával kapcsoljuk a készülékünket boot módba.
Nyissuk meg az RSD Lite-ot a sz.gépen (ekkor a programon belül látszani kell hogy csatlakoztatva van a telefon), majd tallózzuk be az eredeti 2.3.6 EU-s ROM-ot , ezután klikk a start-ra.
A készülék elvileg újraindul és a "PASS" felírat fog megjelenni az RSD Lite programon belül!!!!
Wipeoljuk a telefont!
Kapcsoljuk ki a telefont, majd bekapcs. gomb és hangerő csökkentő gomb megnyomásával kapcsoljuk be a telefont. Ekkor megjelenik egy felkiáltójel és az android ikon, ekkor nyomjuk meg együttesen a hangerő csökkentő és növelő gombokat, ezután bent vagyunk a recovery-ben.
Kapcsoljuk ki a telefonunkat ismét, majd bekapcs. gomb és hangerő növelő gomb együttes nyomásával kapcsoljuk a készülékünket boot módba.
Nyissuk meg az RSD Lite-ot a sz.gépen (ekkor a programon belül látszani kell hogy csatlakoztatva van a telefon), majd tallózzuk be a Rootolt magyarított ROM-ot , ezután klikk a start-ra.
A készülék elvileg újraindul és a "PASS" felírat fog megjelenni az RSD Lite programon belül!!!
Így elvileg lesz egy magyarított Rootolt készülékünk!
Sok sikert mindenkinek!
- Osztályozás: 22.22%
-
-

joe30 - Adminisztrátor

- Adott köszönet: 27
- Kapott köszönet: 182
- Mobiltelefon:: HTC Sensation XE
Re: Motorola Defy+ Android 2.3.6 (DFP-231) Magyarítása
Szerző: Viktor13 » 2012.04.14. 13:36
Hali!
Nekem 2.3.5 van fent ha felrakom a 2.3.6-ot akkor azt is le tudom magyarosítani ezzel amit felraktál?
Nekem 2.3.5 van fent ha felrakom a 2.3.6-ot akkor azt is le tudom magyarosítani ezzel amit felraktál?
- Viktor13
- Kezdő

- Adott köszönet: 0
- Kapott köszönet: 0
Szerző: joe30 » 2012.04.14. 17:20
Viktor13 írta:Hali!
Szia!
Rakd fel a gyári 2.3.6-ot ezt fent megtalálod, erre pedig a rootolt 2.3.6 ROM-ot tedd fel. Ezután a fent leírtakat követve magyaríthatod!
-

joe30 - Adminisztrátor

Szerző: papa33 » 2012.04.14. 19:54
Szevasztok felraktam a 2.3.6-ot utána elinditottam rootolt 2.3.6 ROM-ot és csak a bootloader menü maradt mit tudok csinálni hogy jó legyen előre is köszönöm a segitséget
- papa33
- Regisztrált tag
Szerző: joe30 » 2012.04.14. 20:22
papa33 írta:Szevasztok felraktam a 2.3.6-ot utána elinditottam rootolt 2.3.6 ROM-ot és csak a bootloader menü maradt mit tudok csinálni hogy jó legyen előre is köszönöm a segitséget
Szia!
Gondolom hibát is ír ki: Bootloader Err......
Akkor tedd fel ismét az eredeti 2.3.6 ROM-ot majd kövesd a lent leírtakat.
Ha ez megvan, válasszuk -reboot system now opciót, a készülék újraindul, de mikor újra indulna nyomjuk meg együttesen bekapcsoló és hangerő növelő gombot, így bootloader módban vagyunk, ezután telepítsük a rootolt 2.3.6-ot, innentől elvileg jónak kell lennie.
- Osztályozás: 3.7%
-
-

joe30 - Adminisztrátor

Szerző: papa33 » 2012.04.14. 21:10
Nagyon köszönöm sikerült minden további szép estét mindenkinek
- papa33
- Regisztrált tag
Szerző: Android » 2012.04.15. 15:09
Sziasztok!Joe30 nagyonszèpen koszonom, nagyon règ vàrtam erre
ès nekem ota-s frissiteses volt a dey, de csak az utàn tudttam felrakni a root-olt 2.3.6-ot, miutan megcsinaltam azt, amit irtal papa33-nak! 
Motorola Razr XT910/Samsung Galaxy Tab 2 7.0
Android
Jelly Bean
-

Android - 3. szint

- Adott köszönet: 28
- Kapott köszönet: 3
- Mobiltelefon:: Motorola Razr XT910
- Szoftver verzió: Jelly Bean 4.1.1
Szerző: Rapid » 2012.04.16. 09:41
A magyarítást és az RSD Lite-ot fel tudnád tölteni valami más helyre, mert nekem a data.hu sosem működött.
Köszi!
Köszi!
- Rapid
- Kezdő

- Adott köszönet: 1
- Mobiltelefon:: Motorola Defy+
Szerző: bagatti » 2012.04.16. 12:51
Sziasztok!
a 2. lépés zöld ledig eljutok.
készülék kikapcs majd be kék lednél hang le de semmi
kék lednek meddig kell világítani ?
nálam csak felvillan utána 1mp indul a teló
a zöld led után kell még valamit csinálni ?
köszi .
köszi .
- bagatti
- Kezdő

Szerző: joe30 » 2012.04.16. 14:25
bagatti írta:Sziasztok!
köszi .
Szia!
Szerintem próbáld meg a recovery-t ismét telepíteni.....
-

joe30 - Adminisztrátor